NIE JEM... WIĘC GOTUJĘ to książka wychodząca naprzeciw osobom zmagającym się z alergiami pokarmowymi. Zawiera proste, a przy tym niebanalne przepisy na smaczne i bogate w składniki odżywcze potrawy bez glutenu, jajek, mleka krowiego, drożdży, orzechów, kukurydzy, migdałów, miodu i kakao.
Dzięki tej książce skomponujesz codzienne jedłospisy dla całej rodziny bez popadania w rutynę i kulinarną nudę.
UWAGI:
Na okładce: bez glutenu, bez jajek, bez mleka, bez drożdży.
DOSTĘPNOŚĆ:
Dostępny jest 1 egzemplarz. Pozycję można wypożyczyć na 30 dni
Bez glutenu. Bez cukru. Bez nabiału. Znacie to? Jeśli nie, to macie wyjątkowe szczęście - albo wszystko jeszcze przed wami.
Hanka Ciężadło - mama bliźniaków z dietetycznym wyrokiem - idzie w swojej kuchni na wojnę: udowadnia, że zdrowe odżywianie nie musi oznaczać pasma wyrzeczeń, a dieta nie ma absolutnie nic wspólnego z nudą.To survival. Będzie się działo!
- Jak wytłumaczyć babci, że nie możemy jeść chleba naszego powszedniego? - Jak - bez ofiar w ludziach - przetrwać imprezę, na której podano wyłącznie zakazane produkty? - Czy tort bez mąki, jajek i cukru w ogóle liczy się jako urodzinowy? - W jaki sposób przygotować małego alergika na kilkudniowy szkolny wyjazd?
Doskonałe przepisy oraz porady na różne okazje. Przetestowane i zatwierdzone przez Damiana i Dominika - a jak wiadomo, własne dzieci to najsurowsi krytycy pod słońcem. Książka do gotowania i do czytania! Uwaga! Produkt może zawierać więcej niż śladowe ilości orzeszków, ziaren i przekornego optymizmu :)
UWAGI:
Na okładce podtytuł: 100 przepisów bez glutenu, bez cukru, bez nabiału. Indeks.
DOSTĘPNOŚĆ:
Dostępny jest 1 egzemplarz. Pozycję można wypożyczyć na 30 dni